Alkohol (%) | |
---|---|
Jelleg | |
Szín | |
Borkészítés | |
Szőlőfajta | |
Cukor | 8.7 g/l |
Liter ár | 7986 Ft |
Juhász Éden Classic Brut
5.990 Ft – 30.000 Ft
LIMITED EDITION
Az Éden a Juhász Testvérek Pincészete legújabb pezsgője, amely a borászat prémium szegmensének fontos mérföldköve. Chardonnay és Pinot Noir fajtákból, tradicionális eljárással készült pezsgő, amelynek élénk savai tökéletesen elegyednek a gyümölcsös, virágos és süteményes ízvilággal. Üdítő citrusok, zöldalma, érintésnyi mandula és krémesen kekszes ízek kísérik.
Klasszikus elegancia, kortárs frissesség és kézműves precizitás találkozik ebben a tételben, amely a „méthode traditionnelle”, vagyis a palackos erjesztés és seprőn érlelés hagyományos eljárásával készült.
Ajánlott fogyasztás aperitifként, halakhoz és fehér húsokhoz ajánljuk, 6-7 ºC-ra hűtve.
Számunkra ez a pezsgő egy új korszak kezdete a Pincészet életében, az Éden név pedig a finoman letisztult, mégis csábító világra utal, amelyet egy jól elkészített tradicionális pezsgő képvisel.
ÉDENKERT CHILL & GRILL 08. 08., 18:00
Gyere el az Éden Pezsgő premierjére és kóstoljuk meg együtt Egerben, a Valide Szultána Fürdőromban!

Visszaváltási/betét díj
Technológia
Ez a pezsgő a tradicionális pezsgőkészítési eljárással (méthode traditionnelle) készült, ami a legkifinomultabb módszer a minőségi pezsgők előállítására. A folyamat azzal kezdődik, hogy az alapborhoz tirage likőrt (cukor és élesztő keverékét) adunk, majd a bort abban a palackban erjesztjük tovább, amely végül a fogyasztóhoz is eljut. Ezután következik a seprőn érlelés, vagyis a bor hosszú hónapokig együtt marad az elhalt élesztősejtekkel – jelen esetben 9 hónapon át. Ez adja a pezsgő összetett íz- és illatvilágát, krémességét, eleganciáját. Amikor elérkezik a forgalomba hozatal ideje, a palackokat elkezdjük forgatni és döntögetni (remuage), hogy a seprő a nyakába gyűljön. Ezután jön a degorzsálás: a palack nyakát lefagyasztjuk, majd a seprőt kilövetjük belőle. Ezt követi a dosage, vagyis az édességi szint beállítása egy likőr hozzáadásával, majd a pezsgőt véglegesen ledugaszoljuk, kupakoljuk és címkézzük.