Rólunk

BORÁSZATUNK TÖRTÉNETE, PALACKRÓL PALACKRA

A Juhász Testvérek Pincészete második generációs, családi borászat az Egri Borvidéken. 1996-ban, egy mindössze másfél hektáros területről indult a birtok és mára nemcsak az Egri borvidék hanem Magyarország egyik meghatározó borászatai közé tartozik, csúcstechnológiás infrastruktúrával és nemzetközi díjakkal elismert borokkal.
2002-ben fontos mérföldkőhöz érkeztünk: közel 10 hektár szőlőt telepítettünk, köztük a ma már híres Paptag-dűlőt, valamint megépítettük modern borászatunkat az egri Kőlyuktető lankáin. 
A 2010-ben bemutatott Juhász Rosé újabb fordulópontot jelentett: országos sikert aratott és hozzájárult ahhoz, hogy pincészetünket az élénk, mégis kifinomult borok készítőjeként ismerjék meg. 2018-ban megnyitottuk Egerszalókon modern borászati központunkat, amely Közép-Európa egyik legkorszerűbb technológiáját alkalmazza, hogy megőrizzük boraink karakterét és tisztaságát. 350 hektárnyi, fenntarthatóan művelt szőlőből szüretelt boraink tisztaságukról, precizitásukról és fajtajellegük egyediségéről ismertek, borkedvelők és szakértők elismerését élvezve világszerte.

PREMIER: ÉDEN CLASSIC BRUT

BIRTOK BORAINK
Könnyed, gyümölcsös, közepes testű tételek, melyeket a mindennapi borfogyasztás örömeihez ajánlunk. Bordói palackba töltjük őket, kör alakú címkével és csavarzárral hozzuk forgalomba

PRÉMIUM BORAINK 
Gazdagabb testtel és markánsabb karakterrel születnek. Burgundi palackban, parafadugóval, elegáns téglalap alakú címkével kínáljuk.

MÁSODIK GENERÁCIÓ

Juhász Ádám 
Tulajdonos, borász

A családi vállalkozás vezetését 2018-ban Juhász Ádám, a második generáció képviselője vette át, mint borász és cégvezető. Ádám a legmagasabb minőségű borok előállítására törekszik az örökség és az innováció iránti elkötelezettséggel. Külföldön szerzett tapasztalatait és nemzetközi tanulmányait bőven kamatoztatja és ezekre építve írja tovább borászatuk történetét – palackról palackra.

Szőlész-borász végzettséggel rendelkezik, az alap diplomáját a Kertészeti Egyetemen szerezte. Szakmai gyakorlatát Új-Zélandon, a Yealands Estate-nél töltötte. A mesterdiplomáját a Vinifera Euromaster képzés keretén belül a Montpellier SupAgro, Bordeaux Sciences Agro, Hochschule Geisenheim University és Stellenbosch University egyetemeken szerezte. Kutatási témája a mesterképzés ideje alatt a Sauvignon Blanc borok aromaösszetétele és annak pozitív befolyásolási lehetőségei voltak különböző szőlészeti és borászati eljárásokon keresztül. 2015-ben költözött haza Magyarországra és kezdett el dolgozni a családi pincészetnél, aminek 2018 óta vezetője, 2020 óta tulajdonosa. Az elmúlt 9 év alatt számos magyar és nemzetközi díjat sikerült a boraival elnyernie, az általa készített Juhász Rosé piacvezető borrá vált a kategóriájában.

BORKÓSTOLÁS ÉS VÁSÁRLÁS TÖBB HELYSZÍNEN

Szépasszonyvölgy 38. | Winebar & Shop
Asztalfoglalás +36 30 493 8415 | borbar@juhaszvin.hu

Pincészet & Látogatóközpont Kőlyuki Pincesor
3300 Eger, Kőlyuki Pincesor 35. | borkostolo@juhaszvin.hu | +36 20 420 1409

Scroll to Top
Juhász Webshop
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.