Szőlőültetvényeink
350 hektár karakter és egyensúly
Birtokunk az Egri borvidék szívében fekszik, ahol történelem és innováció találkozik. A 350 hektáros területünkön gazdag borászati múlt, sokszínű terroir és kivételes adottságok segítik, hogy minden palackban a lehető legtöbbet hozzuk ki a természetből.
Ültetvényeink Eger, Egerszalók, Egerszólát, Demjén, Nagytálya, Andornaktálya és Maklár legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Ezek a területek eltérő talajszerkezettel és mikroklímával rendelkeznek – ez adja boraink egyediségét, rétegzettségét és stílusbeli gazdagságát.

Fajtaválaszték, klasszikus európai stílusra építve
Vörös szőlőfajták
Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger, Merlot
Fehér szőlőfajták
Ottonel Muskotály, Irsai Olivér, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Szürkebarát, Leányka
Ezek a fajták adják borászatunk gerincét: fajtaboraink és házasításaink – köztük az Egri Bikavér – ebből a sokféleségből nyerik kifinomult karakterüket.
Fenntartható művelés, tudatos szőlészet
Munkánk során a fenntarthatóság elsődleges szempont: Guyot- és ernyőművelési módszereket alkalmazunk, melyek alacsonyabb hozamot, de magasabb minőséget és koncentráltabb aromákat eredményeznek.
Kiemelt dűlőink
A legendás Paptag-dűlő (10 ha) és a karakteres Gesztenyés-dűlő (6 ha) prémium vörösboraink bölcsői. Ezek a területek különleges adottságaikkal adják meg boraink mélységét, komplexitását és hosszú érlelési potenciálját.
